Rendőrök kísérték ki Justin Trudeaut saját választási gyűléséről

2021 augusztus 28., szombat 15:47
10
Justin Trudeau a kampánykörút első állomásán, Ottawában, 2021. augusztus 15-én Fotó: DAVE CHAN/AFP

Kénytelen volt lemondani egy választási gyűlést Justin Trudeau, miután dühös tüntetők tömege megzavarta a rendezvényt.

A kanadai miniszterelnök az általa a hónap elején kiírt előrehozott parlamenti választásokra készül, és az ontariói Boltonban találkozott volna támogatóival, mielőtt a rendezvényt biztonsági okokból lefújták.

Több tucat tüntető gyűlt össze a gyűlésen, és folyamatos bekiabálásokkal illették a kormányt és annak vezetőjét. Trudeau nem is tudott felszólalni végül, sőt, kampánybuszát rendőrök kísérték el a helyszínről, miután a rendezvényt kétórás késéssel lefújták.

Az egyes csoportok számára kötelezően előírt Covid-oltások és a kormányzati megszorítások miatt sorozatos tiltakozás kíséri a miniszterelnök kampánykörútját.

"Mindannyiunknak nehéz éve volt. Azoknak az embereknek is nehéz évük volt, akik tüntetnek, és tudom és hallom a dühöt, a csalódottságot, talán a félelmet is" - nyilatkozta Trudeau a tiltakozásokról.

Korábban megzavarták a kormányfő látogatását Brit Kolumbiában, egy nobletoni pékségben is, ahol szintén tüntetők fogadták.

Az előrehozott választásokra szeptember 20-án kerül sor, két évvel az eredetileg tervezett időpont előtt. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt