Joe Biden: Várható még támadás a kabuli repülőtér ellen

2021 augusztus 29., vasárnap 5:39

Nagyon valószínű, hogy még legalább egy támadás készül a kivonulás ideje alatt a kabuli repülőtéren, és akár már vasárnap bekövetkezhet - közölte Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke szombaton, a katonai vezetéstől kapott információkra hivatkozva.

Joe Biden elnök Fotó: ERIC BARADAT/AFP

Csütörtökön az IS-K nevű, extrém iszlamista csoport által elkövetett robbantásban 170 ember vesztette életét.

„Az a csapás nem az utolsó volt. Folytatjuk a hajtóvadászatot mindazok ellen, akinek köze volt ehhez a kegyetlen támadáshoz, és megfizetnek” - mondta Biden.

A külügyminisztérium felszólított minden amerikai állampolgárt, hogy egy „specifikus és reális” fenyegetés miatt hagyja el a reptér környékét. Közben tovább folyik az amerikai kivonulás, még mindig mintegy ezer civil és háromezer katona vár evakuálásra. A Fehér Ház szerint a következő napok lesznek a legveszélyesebbek.

Amióta két hete megkezdődött az evakuálás, a nemzetközi repülőgépek kb. 110 ezer afgán és külföldi állampolgárt menekítettek ki Afganisztánból. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt