Joe Biden: Várható még támadás a kabuli repülőtér ellen

külföld
2021 augusztus 29., 05:39

Nagyon valószínű, hogy még legalább egy támadás készül a kivonulás ideje alatt a kabuli repülőtéren, és akár már vasárnap bekövetkezhet - közölte Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke szombaton, a katonai vezetéstől kapott információkra hivatkozva.

Joe Biden elnök
photo_camera Joe Biden elnök Fotó: ERIC BARADAT/AFP

Csütörtökön az IS-K nevű, extrém iszlamista csoport által elkövetett robbantásban 170 ember vesztette életét.

„Az a csapás nem az utolsó volt. Folytatjuk a hajtóvadászatot mindazok ellen, akinek köze volt ehhez a kegyetlen támadáshoz, és megfizetnek” - mondta Biden.

A külügyminisztérium felszólított minden amerikai állampolgárt, hogy egy „specifikus és reális” fenyegetés miatt hagyja el a reptér környékét. Közben tovább folyik az amerikai kivonulás, még mindig mintegy ezer civil és háromezer katona vár evakuálásra. A Fehér Ház szerint a következő napok lesznek a legveszélyesebbek.

Amióta két hete megkezdődött az evakuálás, a nemzetközi repülőgépek kb. 110 ezer afgán és külföldi állampolgárt menekítettek ki Afganisztánból. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.