Ruszin-Szendi Romulusz: Végre lesz magyar fegyvere a magyar katonának, a prototípusok több mint ígéretesek

fegyver
2021 augusztus 29., 12:48
comments 24

Újraindult a magyar kézifegyverfejlesztés – jelentette be a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón.

Maróth Gáspár azt mondta, 1,5 éve bíztak meg egy magyar mérnökcsapatot, hogy élesszék újra a magyar harcászati kézifegyverek fejlesztését.

Az új magyar fejlesztésű fegyvercsalád első prototípusait be is mutatták a kecskeméti rendezvényen.

A kormánybiztos azt mondta, már együttműködési megállapodás is született arról, hogy a prototípusokat a Magyar Honvédség elkezdi tesztelni.

Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka azt mondta, „végre lesz magyar fegyvere a magyar katonának”. Az altábornagy szerint a prototípusok „több mint ígéretesek”, olyan új innovációt testesítenek meg, ami „a 21. századba repíti” a magyar kézifegyvergyártást.

A parancsnok azt mondta, a Magyar Honvédség tapasztalt katonái is részt vesznek a fejlesztésben, hiszen visszajelzéseiket folyamatosan eljuttatják a gyárba, és azok alapján dolgoznak tovább a mérnökök. Ha a katonák tapasztalatai alapján is úgy működnek a fegyverek, ahogy az elvárt, akkor a Magyar Honvédségnek magyar fegyvere lesz – mondta Ruszin-Szendi Romulusz.

Bozó Gábor, a Gestamen Kutatás Fejlesztés Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a magyar fejlesztésű kézilőfegyver családnak – a pisztolytól a géppuskáig bezárólag – hat tagja van. Ezek a fegyverek teljesen magyar fegyverek, mindegyikben van olyan fejlesztés, aminek a szabadalmát is bejegyezték – mondta Bozó, aki bizakodóan néz a jövőbe, hogy Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a Magyar Honvédség parancsnokának támogatásával hosszú távon folytathatják majd a fejlesztést. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt