Az a riporter is elmenekült Afganisztánból, aki nő létére elsőként interjúvolhatta meg a tálibokat

külföld
2021 augusztus 30., 11:53

Beheshta Arghand, az afgán TOLO hírtelevízió műsorvezetője, aki nő létére először készíthetett interjút a tálibok egyik vezetőjével, elmenekült Afganisztánból - írja a CNN.

photo_camera Történelmi televíziós pillanat volt Afganisztánban. Fotó: EyePress via AFP

Arghand 24 éves, egyetemet végzett, és még két hónapja sem dolgozott a csatornánál, amikor Kabult elfoglalták a tálibok. Úgy döntött, hogy az újságírókra leselkedő veszélyek miatt elhagyja az országot. Azt írta WhatsAppon a CNN-nek, hogy „mint emberek milliói, én is rettegek a táliboktól”.

Saad Mohseni, a tévécsatorna tulajdonosa azt mondta, hogy szinte az összes ismert riporterük és újságírójuk elmenekült az elmúlt hetekben.A műsorvezető azt mondta, szeretne visszatérni: „Ha a tálibok azt teszik, amit mondtak - amit ígértek -, és a helyzet jobbra fordul, és tudom, hogy biztonságban leszek, és nem ér fenyegetés, akkor visszamegyek az országomba, hogy dolgozzam érte. A népemért.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.