Egymillióan maradtak áram nélkül Louisianában

külföld
2021 augusztus 31., 07:51

Több hétre is áram nélkül maradhatnak az emberek Louisianában az Ida hurrikán pusztítása után, a villamoshálózat helyreállítása akár hetekig is eltarthat, ez egymillió embert érint.

A Nemzeti Gárda ötezer helyszínre kivezényelt tagja segíti a kutatást és a mentést, emellett több mint 25 ezren segítenek abban, hogy elkezdhessék az áramszolgáltatás helyreállítását. New Orleans polgármestere, LaToya Cantrell arra kérte a helyieket, hogy akit evakuáltak, még ne menjen vissza az otthonába, amíg nincs áram.

photo_camera Fotó: BRANDON BELL/Getty Images via AFP

Időközben az Ida hurrikán trópusi viharrá gyengült, de a heves esőzések továbbra is áradásokat okoznak Mississippiben, Alabamában és Floridában.

Az előzetes előrejelzések az Idát legalább annyira életveszélyes hurrikánnak minősítették, mint amilyen a 2005-ös Katrina volt, ami 1800 ember halálát okozta, de úgy tűnik, hogy New Orleans megerősített árvízvédelmi rendszere megtette a hatását. John Bel Edwards kormányzó úgy fogalmazott, hogy a gátrendszerek „nagyszerűen működtek”, de hozzátette, a károk „még így is katasztrofálisak”.

Joe Biden amerikai elnök katasztrófahelyzetet hirdetett Louisiana államban, és többletforrásokat szabadított fel a mentési és helyreállítási munkákra. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.