Műszaki hiba miatt szennyeződtek az Alföldi Tej tejfölei, amiket vissza kellett hívni

élelmiszer
2021 augusztus 31., 18:32
comments 4

Műszaki hiba miatt szennyeződtek azok a tejfölök, amiket ki kellett vonni a forgalomból – közölte az Alföldi Tej Kft.

Az Alföldi Tej Kft. 140 grammos, 12 százalékos Magyar tejfölje
photo_camera Az Alföldi Tej Kft. 140 grammos, 12 százalékos Magyar tejfölje

Az elváltozásokat érzékszervi termékkóstolások során fedezték föl, a hatóságokat és a kereskedelmi partnereket haladéktalanul értesítették – írja a cég, ami szerint a mikrobiológiai szennyeződés elszórtan jelentkezett, de elővigyázatosságból minden tejfölt visszahívtak, amik augusztus 2. és augusztus 14. közötti gyártási idővel, szeptember 15-i és szeptember 28-i lejárattal kerültek forgalomba. Az intézkedés 15 márka különböző kiszerelésű változatait érinti.

Mikrobiológiai szennyeződésnél a tejfölre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható, és főzés nélkül gyomorpanaszokat okozhat. Az ilyen termékeket a gyártó a jogszabályi előírásoknak megfelelően megsemmisíti, és mindent megtesz, hogy többet ilyen hiba ne fordulhasson elő – írták. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.