Száműzik a húst a berlini egyetemi menzákról

külföld
2021 augusztus 31., 10:35
comments 12

Októbertől teljesen átalakítják négy berlini egyetemi menza étrendjét. A menü 68 százaléka vegán, 28 százaléka vegeteránius fogásokból áll majd, 2 százaléknyi hal mellett. Egyetlen húsos ételt kínálnak majd, lesz annál több tészta, paradicsom, hajdina, édesburgonya, cékla és sajt.

A Guardian azt írja, a németországi egyetemek kínálatának most 30-50 százalékát teszik ki a vegetáriánus ételek, de a fővárosban olyan sok diák követelt klímabarát menüt, hogy muszáj volt változtatni.

photo_camera Fotó: MONIKA SKOLIMOWSKA/dpa Picture-Alliance via AFP

2019-ben 5,6 millióan ebédeltek a berlini egyetemi menzákon, ugyanekkor a diákok 13,5 százaléka mondta magáról, hogy vegán, és 33 százalék, hogy vegetáriánus. A Freie Universität 2010 óta működtet kizárólag vegetáriánus, 2019 óta pedig vegán ételeket kínáló menzákat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt