Száműzik a húst a berlini egyetemi menzákról

külföld
2021 augusztus 31., 10:35

Októbertől teljesen átalakítják négy berlini egyetemi menza étrendjét. A menü 68 százaléka vegán, 28 százaléka vegeteránius fogásokból áll majd, 2 százaléknyi hal mellett. Egyetlen húsos ételt kínálnak majd, lesz annál több tészta, paradicsom, hajdina, édesburgonya, cékla és sajt.

A Guardian azt írja, a németországi egyetemek kínálatának most 30-50 százalékát teszik ki a vegetáriánus ételek, de a fővárosban olyan sok diák követelt klímabarát menüt, hogy muszáj volt változtatni.

photo_camera Fotó: MONIKA SKOLIMOWSKA/dpa Picture-Alliance via AFP

2019-ben 5,6 millióan ebédeltek a berlini egyetemi menzákon, ugyanekkor a diákok 13,5 százaléka mondta magáról, hogy vegán, és 33 százalék, hogy vegetáriánus. A Freie Universität 2010 óta működtet kizárólag vegetáriánus, 2019 óta pedig vegán ételeket kínáló menzákat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.