Több város szennyvizében nőtt a koronavírus-koncentrációja

járvány
2021 augusztus 31., 08:39
comments 1

Több város szennyvizében határozott növekedésnek indult a koronavírus koncentrációja a múlt héten, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A közlemény szerint a 34. héten növekedett a szennyvíz koronavírus-koncentrációja a budapesti agglomerációban, vagyis Tökölön, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson, Budakeszin és Százhalombattán, valamint olyan vidéki nagyvárosokban, mint Kecskemét, Miskolc, Pécs, Salgótarján és Szombathely.

photo_camera Fotó: NNK

A mért koncentrációk tíz mintavételi hely esetében (Budapest mindhárom szennyvíztisztítója, a vizsgált agglomerációs települések közös mintája, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Salgótarján, Szeged és Szombathely) a mérsékelt, míg a többi vizsgált település (12 város) esetében az alacsony kategóriába esnek. „A szennyvízeredmények azt mutatják, hogy a fertőzöttek száma továbbra is emelkedni fog” – olvasható az NNK oldalán, ahol arra kérték az embereket, hogy még inkább figyeljenek egymásra, illetve hogy aki még nem tette, az oltassa be magát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.