Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Több város szennyvizében nőtt a koronavírus-koncentrációja

2021 augusztus 31., kedd 8:39
2

Több város szennyvizében határozott növekedésnek indult a koronavírus koncentrációja a múlt héten, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A közlemény szerint a 34. héten növekedett a szennyvíz koronavírus-koncentrációja a budapesti agglomerációban, vagyis Tökölön, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson, Budakeszin és Százhalombattán, valamint olyan vidéki nagyvárosokban, mint Kecskemét, Miskolc, Pécs, Salgótarján és Szombathely.

Fotó: NNK

A mért koncentrációk tíz mintavételi hely esetében (Budapest mindhárom szennyvíztisztítója, a vizsgált agglomerációs települések közös mintája, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Salgótarján, Szeged és Szombathely) a mérsékelt, míg a többi vizsgált település (12 város) esetében az alacsony kategóriába esnek. „A szennyvízeredmények azt mutatják, hogy a fertőzöttek száma továbbra is emelkedni fog” – olvasható az NNK oldalán, ahol arra kérték az embereket, hogy még inkább figyeljenek egymásra, illetve hogy aki még nem tette, az oltassa be magát. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt