A japánok megint fekete részecskéket találtak a Moderna vakcinájában

járvány
2021 szeptember 01., 04:34
comments 5

Felfüggesztették az oltást a Moderna egyik szállítmányával Japánban, mert egy gyógyszerész több fekete részecskét vett észre az egyik vakcinát tartó üvegcsében.

Eddig 3790 embert oltottak be a Modernának ebből a szállítmányából, de egy héttel ezelőtt 1,63 millió Modernát függesztettek fel szintén szennyezettség miatt. Akkor viszont 560 ezer injekciós üvegben találtak ismeretlen anyagot.

A vakcinát palackozó spanyol Rovi gyógyszergyár közleménye szerint egy spanyolországi gyártósor lehet a probléma oka, amit jelenleg is vizsgálnak. A japán egészségügyi miniszter keddi közlése szerint az idegen anyag azért kerülhetett bele az oltóanyagba, mert az oltást végzők nem megfelelően szúrták bele az ampullába az injekciós tűket.

A helyi média jelentései szerint egyelőre nincs arra bizonyíték, hogy a szennyeződés veszélyes lenne az emberekre nézve. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.