A puskája kibiztosítása közben lőtt le egy vadász egy két kilométerre lévő családi ház udvarán álló embert

szeptember 1., szerda 6:48
47

Vádat emeltek egy vadász ellen, aki Újfehértón a vadászpuskája kibiztosítása közben lőtt le véletlenül egy tőle két kilométerre lévő embert, olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a fegyvertartási és vadászengedéllyel rendelkező vádlottat ismerőse hívta meg Újfehértóra azért, hogy őzbakra vadásszanak, illetve kipróbálja az ismerőse golyós vadászpuskáját, ugyanis a vádlott is szeretett volna egy ilyet vásárolni. Az ilyen típusú vadászpuska hatótávolsága kb. 6000 méter.

2020. május 15-én Újfehértó határába ment a vádlott és ismerőse gépkocsival, és velük volt a helyi vadásztársaság egyik tagja is. Az álló gépkocsiból két lövést is leadott őzbakra a vádlott, de egyik lövés sem talált. Ezután a puska kibiztosítását végezte a vádlott, de annak csövét felfelé, Újfehértó lakott területének irányába tartotta, és közben egy véletlen lövést adott le a puskával.

A sértett 2161 méter távolságra, újfehértói családi háza udvarán tartózkodott, amikor a vádlott által kilőtt, időközben lelassult és stabilitását vesztett lövedék eltalálta.A lövedék behatolt a sértett testébe, több létfontosságú szervet roncsolt, melynek következtében a sértett kórházba szállítása után elhunyt. A sérülések olyan fokúak voltak, hogy a sértett életét az idejekorán érkezett szakszerű orvosi ellátással sem lehetett volna megmenteni.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a szabályt, hogy a vadászlőfegyvert mindig úgy kell kezelni, hogy az még véletlen elsülés esetén se okozhasson személyi sérülést vagy anyagi kárt.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre és pénzbüntetésre ítélje el a vádlottat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt