Az ATV-n és az RTL Klubon lesznek az előválasztási miniszterelnök-jelölti viták

szeptember 1., szerda 11:09
4

Bár a Partizán is bejelentkezett, végül csak az ATV-n és az RTL Klubon lesz előválasztási miniszterelnök-jelölti vita, derül ki a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd közös közleményéből. A hat ellenzéki párt vezetője már korábban megállapodott abban, hogy a teljes előválasztás során a szükséges számú ajánlást összegyűjtő miniszterelnök-jelöltek részt vesznek három vitán: kettőt az első forduló előtt, illetve közben, egyet pedig a két forduló között tartanak – ez utóbbin már csak a második körbe jutott jelöltek vitáznak.

„Több médium és egyéb szervezet jelentkezett a viták lebonyolítására. Ahhoz, hogy az előválasztás szempontjából a legjobb döntés szülessen, a vitákat szervező hatpárti testület objektív szempontok alapján kért összehasonlító ajánlatokat, a viták szervezői és közvetítői pedig ezek alapján kerültek kiválasztásra. Ilyen szempontok voltak többek között: a vita elérhetősége a választók számára, az előválasztási folyamat és a vita népszerűsítésére tett vállalások, valamint a felvételek utólagos felhasználási joga.”

- írják. Ennek eredményeképpen lesznek az alábbi miniszterelnöki viták:

  • szeptember 12. – ATV
  • szeptember 24. – RTL Klub
  • október 4-10. között – RTL Klub

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt