Bánki Erik elképzelhetőnek tartja a nulla százalékos jövedelemadót

POLITIKA
2021 szeptember 01., 05:09
comments 7

A koronavírus-járványra való tekintettel a kisjövedelműek számára elképzelhetőnek tartaná, hogy időlegesen ne kelljen személyi jövedelemadót fizetniük, erről beszélt az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke az ATV Voks 2022 című műsorában kedden este. Bánki Erik azonnal hozzátette, hogy

nem hallott róla, hogy a kormány érdemben foglalkozott volna Domokos László javaslatával, amely a személyi jövedelemadó nulla százalékra történő csökkentéséről szólt.

Szerinte „a javaslat első hallásra ugyan hajmeresztőnek tűnhet, de a polgári kormány adópolitikájával egybecseng.”

„Én bizottsági elnökként megfontolandónak tartanám, - persze a költségvetési kihatásait meg kell nézni -, hogy ha a koronavírus-járványra való tekintettel, átmeneti időszakra, bizonyos bérszintig lehetővé tennénk azt, hogy ne kelljen személyi jövedelemadót fizetni”

- mondta Bánki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.