Börtönre ítéltek hét hongkongi aktivistát

külföld
2021 szeptember 01., 06:33
comments 2

11 és 16 hónap közötti börtönbüntetésre ítéltek hét hongkongi aktivistát a kínai kommunista párt elleni 2019-es tüntetésekben játszott szerepük miatt.

Az aktivisták bűnösnek vallották magukat a felhozott vádakban, melyek szerint embereket toboroztak és uszítottak arra, hogy vegyenek részt a két évvel ezelőtti október 20-ai illegális tüntetésen, amikor több ezer ember vonult az utcára.

Az elítélt aktivisták között van a Szociáldemokraták Ligája politikai párt tagja és több korábbi hongkongi törvényhozó is. A legkevesebb kiszabott büntetés 11 hónap börtön volt, a legtöbb pedig 16 hónap. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.