Kijárási tilalmat rendeltek el New Orleansban, mert az Ida hurrikán után áram nélkül maradt városban rabolni kezdtek az emberek

2021 szeptember 1., szerda 4:58
4

New Orleansban kijárási tilalmat rendeltek el, miután Louisiana és Mississippi nagy része is áram nélkül maradt az Ida hurrikán miatt.

New Orleans polgármestere elmondta, hogy a kijárási tilalom 20:00 és 06:00 óra között tart, mert a rendőrség szerint "több" rablás történt a városban, miután áram nélkül maradtak az üzletek. A szolgáltatók már dolgoznak azon, hogy visszahozzák az áramot, de vannak olyan területek, ahol ez akár több hétig is eltarthat.

Fotó: SCOTT OLSON/Getty Images via AFP
Fotó: SCOTT OLSON/Getty Images via AFP

A viharban legalább két ember meghalt, tíz pedig megsebesült, amikor egy autópálya beszakadt hétfőn Mississippiben. Ezen kívül még legalább két ember vesztette életét, és nagyjából 400 ezer ember víz és áram nélkül maradt.

Fotó: BRANDON BELL/Getty Images via AFP

A négyes erősségű hurrikán vasárnap érte el az Egyesült Államok partjait. Mostanra a sebessége már lassult, de a hatóságok még mindig viharokra és heves esőzésekre figyelmeztetnek a déli államokban. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt