Kijárási tilalmat rendeltek el New Orleansban, mert az Ida hurrikán után áram nélkül maradt városban rabolni kezdtek az emberek

külföld
2021 szeptember 01., 04:58
comments 4

New Orleansban kijárási tilalmat rendeltek el, miután Louisiana és Mississippi nagy része is áram nélkül maradt az Ida hurrikán miatt.

New Orleans polgármestere elmondta, hogy a kijárási tilalom 20:00 és 06:00 óra között tart, mert a rendőrség szerint "több" rablás történt a városban, miután áram nélkül maradtak az üzletek. A szolgáltatók már dolgoznak azon, hogy visszahozzák az áramot, de vannak olyan területek, ahol ez akár több hétig is eltarthat.

photo_camera Fotó: SCOTT OLSON/Getty Images via AFP
photo_camera Fotó: SCOTT OLSON/Getty Images via AFP

A viharban legalább két ember meghalt, tíz pedig megsebesült, amikor egy autópálya beszakadt hétfőn Mississippiben. Ezen kívül még legalább két ember vesztette életét, és nagyjából 400 ezer ember víz és áram nélkül maradt.

photo_camera Fotó: BRANDON BELL/Getty Images via AFP

A négyes erősségű hurrikán vasárnap érte el az Egyesült Államok partjait. Mostanra a sebessége már lassult, de a hatóságok még mindig viharokra és heves esőzésekre figyelmeztetnek a déli államokban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.