Orbán szerint Magyarország már átélt egy muszlim megszállást, nem kell még egy

POLITIKA
2021 szeptember 01., 10:42

Magyarországon a politika célja, hogy az az embereket segítse egy szebb jövőért - jelentette ki a magyar miniszterelnök a 2021-es Bledi Stratégiai Fórumon Szlovéniában. Orbán Viktor a híradó.hu beszámolója szerint felszólalásában a várható migrációs helyzetről beszélt, emlékeztetve, hogy "ő volt az első, aki 2015-ben ellenezte az ellenőrizetlen bevándorlást az európai uniós országokba, hiszen ezzel a terrorizmus veszélye is növekedett volna."

Szerinte a demográfiai problémákat a magyarok nem a bevándorlással kívánják orvosolni, hanem a keresztény családpolitikával.

Jelentős szerepe van szerinte a migrációs helyzet alakításában Szerbiának. „A kulcsország Szerbia. Az Európai uniónak pedig nagyobb szüksége van Szerbiára, mint Szerbiának az Európai Unióra” – mondta Orbán. Majd hozzátette:

a történelmi párhuzamok vonása mindig hasznos, és ebben az esetben a magyaroknak több tapasztalatuk van, hiszen nem ez az első alkalom, hogy az ország muszlim megszállást él át. A mostani migrációval pedig szintén muszlim vallású bevándorlók akarnak az országba jutni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.