Orbán szerint Magyarország már átélt egy muszlim megszállást, nem kell még egy

szeptember 1., szerda 10:42
12

Magyarországon a politika célja, hogy az az embereket segítse egy szebb jövőért - jelentette ki a magyar miniszterelnök a 2021-es Bledi Stratégiai Fórumon Szlovéniában. Orbán Viktor a híradó.hu beszámolója szerint felszólalásában a várható migrációs helyzetről beszélt, emlékeztetve, hogy "ő volt az első, aki 2015-ben ellenezte az ellenőrizetlen bevándorlást az európai uniós országokba, hiszen ezzel a terrorizmus veszélye is növekedett volna."

Szerinte a demográfiai problémákat a magyarok nem a bevándorlással kívánják orvosolni, hanem a keresztény családpolitikával.

Jelentős szerepe van szerinte a migrációs helyzet alakításában Szerbiának. „A kulcsország Szerbia. Az Európai uniónak pedig nagyobb szüksége van Szerbiára, mint Szerbiának az Európai Unióra” – mondta Orbán. Majd hozzátette:

a történelmi párhuzamok vonása mindig hasznos, és ebben az esetben a magyaroknak több tapasztalatuk van, hiszen nem ez az első alkalom, hogy az ország muszlim megszállást él át. A mostani migrációval pedig szintén muszlim vallású bevándorlók akarnak az országba jutni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt