Az Amazon megszüntetné a sofőrök marihuánatesztjét, hogy többen jelentkezzenek a munkára

2021 szeptember 2., csütörtök 8:20
1

Az Amazon arra kéri az autóikat üzemeltető futárcégeket,hogy hagyjanak fel a tesztekkel, amik kimutatják, fogyasztott-e füvet a sofőrjük. A cég számítása szerint, ha nem szűrnék ki a marihuánafogyasztókat, akkor négyszer annyian jelentkeznének az állásra, mint most.

A futárokból egyre nagyobb a hiány, leginkább azért, mert nagyon alacsony a fizetésük más sofőrmunkákhoz képest. Iskolabuszokon például 20 dollárt lehet keresni óránként, míg az Amazon autóin csak 17-et.

Az Amazon egyik autója a new-york-i raktárnál. Fotó: JOHN NACION/NurPhoto via AFP

A futárcégek vezetői azonban nem örülnek az ötletnek. „Ha valamelyik sofőröm karambolozik, és megöl valakit, majd pozitív marihuánatesztet produkál, akkor az az én problémám lesz, nem az Amazoné” - mondta az egyik név nélkül nyilatkozó futárfőnök a Bloombergnek.

Szerintük inkább a fizetésemelés hozhatna több munkavállalót, ám ahhoz az Amazonnak is többet kéne fizetnie a szolgáltatásért, amire egyelőre nem hajlandó az óriáscég.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt