Hivatalosak lettek a Fudan-ellenes utcanevek a IX. kerületben

POLITIKA
2021 szeptember 02., 09:36
comments 10

A Fővárosi Közgyűlésen döntöttek a közterületek elnevezéséről is, ezzel hivatalossá váltak a IX. kerületben a Fudan-ellenes utcanevek, így mostantól lesz:

  • Szabad Hongkong út,
  • Ujgur mártírok útja,
  • Dalai láma út,
  • Hszie Si-kuang püspök út.
photo_camera Fotó: Döme Zsuzsanna Suzi- MKKP/Facebook

Az MTI szerint ezeken kívül a II. kerületben lesz Barlangkapu utca, Szabó Magda sétány, Psota Irén utca, Komlós Juci köz valamint Melocco köz, a III. kerületben Bud Spencer park, a VIII. kerületben Koltói Anna tér és Szeles Erika tér. A XI. kerületben lesz Molnár C. Pál lejtő, Szerenád utca és Szonáta utca, a XII. kerületben Eötvös Loránd park, a XXII. kerületben pedig Lili major köz, Kanyar utca, Térey Pál utca, valamint Pelikán Imre utca.

A Népszava azt írja, a Szabad Hongkong út, az Ujgur mártírok útja, a Dalai láma út és a Hszie Si-kuang püspök út elnevezésekre vonatkozó ellenzéki javaslat nem önálló indítványként került a testület elé, hanem a 16 másik közterület átnevezésével együtt, így a fideszes képviselők azért nem szavazták le azokat, mert akkor a saját javaslataikat is kukázták volna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.