Legalább tizennégyen meghaltak az áradások miatt New Yorkban és New Jerseyben

külföld
2021 szeptember 02., 15:00

Legalább tizennégy ember halt meg villámáradások miatt New Yorkban és New Jerseyben. A helyi híradások szerint az elhunytak között volt, aki az alagsori lakásában ragadt, egy holttestet pedig az autójában találtak meg, amit elsodort az ár.

Mindkét államban rendkívüli állapotot hirdettek, miután a régiót elérte a hurrikánból trópusi viharrá szelídült Ida.

Bill de Blasio New York-i polgármester úgy fogalmazott, soha nem látott vihar tombol New Yorkban, ahol a „brutális áradások” miatt „veszélyes körülmények” vannak az utakon. Szinte a teljes new yorki metróhálózatot lezárták, és csak a készenléti szervek járművei közlekedhetnek az utakon. Sok repülő- és vonatjáratot is felfüggesztettek New Yorkban és New Jerseyben is.

New Jerseyben öt halottról tudnak, egyikük volt az a hetvenes éveiben járó férfi, akinek az autóját elsodorta a víz.

New Yorkban kilencen haltak meg, köztük egy kétéves kisfiú. (BCC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.