Nemi erőszakon viccelődött, felfüggesztett börtönt kapott az elefántcsontparti sztárműsorvezető

külföld
2021 szeptember 02., 12:19
comments 1

12 havi felfüggesztett börtönre ítéltek egy népszerű elefántcsontparti tévést, aki az ítélet szerint élő tévéadásban népszerűsítette a nemi erőszakot. Yves de M'Bella műsorának egyik vendége, Kader Traoré egy próbababán mutatta be, hogyan erőszakolt meg egy nőt. Az adás témája a nők elleni erőszak volt, elvben a megelőzésről beszéltek volna. Az adásban erőszaktevőként bemutatott Traoré de M'Bella kérésére mutatta be egy próbababán az erőszakot.

Kader Traoré (b) és Yves de M'Bella. Előbbi éppen egy próbababán készül bemutatni, hogyan erőszakolt meg egy nőt.
photo_camera Kader Traoré (b) és Yves de M'Bella. Előbbi éppen egy próbababán készül bemutatni, hogyan erőszakolt meg egy nőt. Fotó: Screenshot - Chroniques 225/Twitter

Miközben Traoré az erőszakot szemléltette, M'Bella nevetgélt, viccelődött, és még segített is neki lefektetni a próbababát.

Az adás közfelháborodást okozott, melynek hatására M'Bellát tévés és rádiós állásaiból is felfüggesztették, a bíróság pedig a felfüggesztett börtönbüntetésen túl egymillió forintnyi pénzbírságot is kiszabott rá, és megtiltotta, hogy elhagyja az ország fővárosát, Abidjant.

A nemi erőszakot bemutató Traorét két év börtönre és negyedmillió forintnyi pénzbírságra büntették, szintén nemi erőszak népszerűsítése miatt. Traoré a bíróságon amúgy azt állította, hogy korábban valójában lopásért, és nem nemi erőszakért ítélték el, mint azt a tévében állították róla. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.