Terrortámadásként kezelnek egy tömeges áruházi késelést Új-Zélandon

szeptember 3., péntek 6:07

Az új-zélandi rendőrség lelőtt egy férfit Auckland városában, aki belépett egy szupermarketbe, és több embert megkéselt. Helyszíni beszámolók szerint legalább hat ember megsérült, a boltban pánik alakult ki.

Fotó: SANKA VIDANAGAMA/NurPhoto via AFP

A helyszínen lévő rendőrök szinte egy percen belül lelőtték a férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A sérültek közül legalább hárman kritikus állapotban vannak.

Jacinda Ardern miniszterelnök sajtótájékoztatóján terrortámadásnak nevezte a történteket. Az elkövetőről csak annyit tudni, hogy egy Srí Lanka-i férfi, aki rendőrségi megfigyelés alatt állt, és az Iszlám Állam terrorszervezet követője lehetett. A férfi 2011-ben költözött Új-Zélandra, a nemzetbiztonsági hatóságok 2016 óta tartották megfigyelés alatt. Mint Ardern elmondta, még ha folyamatosan, a nap 24 órájában meg is figyelnek valakit, akkor sem lehetséges, hogy állandóan legyen mellette valaki, így fordulhatott elő, hogy a férfi többeket meg tudott késelni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt