27 embert csempészett volna át Magyarországon, amikor árokba hajtott

bűnügy
2021 szeptember 04., 06:31
comments 1
photo_camera Fotó: police.hu

Rendőrautónak ütközött, majd az árokba hajtott egy teherautó pénteken késő este Szombathely külterületén. Mint kiderült, a szerb sofőr 27 embert próbált illegálisan átcsempészni Magyarországon, ők szír, szomáliai és afgán állampolgároknak mondták magukat. Ketten súlyosan, egy utas könnyebben megsérült.

A sofőrt őrizetbe vették, embercsempészés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene. Az autó többi utasát pedig visszaviszik a déli határra.

Embercsempészésért alapesetben 1-5 évet, de akár 5-15 éves szabadságvesztést kiszabhatnak. A bűncselekmény szervezője, irányítója pedig akár 20 évet is kaphat. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.