Kovács Zoltán szerint itt az alkalom ösztönözni a vadhúsfogyasztást

szeptember 4., szombat 11:47
10

„Terítéken a vadhúsok - Ízvadászatra fel!” szlogennel egyhónapos kampányt indított az Agrármarkering Centrum a vadhúsfogyasztás ösztönzésére. Az erről szóló eseményen Kovács Zoltán kormánybiztos is részt vett, és arról beszélt, hogy a vadászati világkiállítás kiváló alkalom a vadhús népszerűsítésére. Ennek megfelelően a kiállításon is lehet majd fogyasztani.

Azzal érvelt, hogy ha kétszer annyi vadhúst ennénk, mint most, az sok tízmilliárdos poziívumot jelentene a gazdaságnak.

Kovács Zoltán Fotó: botost/444.hu

Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője azt mondta, a hazai erdők tele vannak vaddal, mégis baromfiból több mint 30 kilogrammot fogyaszt évente a magyar, több mint százszorosát a vadhúsénak, és ezen változtatni kell.

A kampány alatt a tévében, rádióban, nyomtatott és elektronikus újságokban is reklámozni fogják a vadhúst.

Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára fogadkozott, hogy a minisztérium kiemelt feladatának tekinti, hogy a vadhús ételek a magyar családok asztalára kerüljenek, hiszen bio élelmiszer, egészséges, biztonságos, fenntartható módon keletkezik, és nem jár olyan környezetterheléssel, mint más hústermékek előállítása. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt