Kovács Zoltán szerint itt az alkalom ösztönözni a vadhúsfogyasztást

POLITIKA
2021 szeptember 04., 11:47
comments 10

„Terítéken a vadhúsok - Ízvadászatra fel!” szlogennel egyhónapos kampányt indított az Agrármarkering Centrum a vadhúsfogyasztás ösztönzésére. Az erről szóló eseményen Kovács Zoltán kormánybiztos is részt vett, és arról beszélt, hogy a vadászati világkiállítás kiváló alkalom a vadhús népszerűsítésére. Ennek megfelelően a kiállításon is lehet majd fogyasztani.

Azzal érvelt, hogy ha kétszer annyi vadhúst ennénk, mint most, az sok tízmilliárdos poziívumot jelentene a gazdaságnak.

photo_camera Kovács Zoltán Fotó: botost/444.hu

Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője azt mondta, a hazai erdők tele vannak vaddal, mégis baromfiból több mint 30 kilogrammot fogyaszt évente a magyar, több mint százszorosát a vadhúsénak, és ezen változtatni kell.

A kampány alatt a tévében, rádióban, nyomtatott és elektronikus újságokban is reklámozni fogják a vadhúst.

Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára fogadkozott, hogy a minisztérium kiemelt feladatának tekinti, hogy a vadhús ételek a magyar családok asztalára kerüljenek, hiszen bio élelmiszer, egészséges, biztonságos, fenntartható módon keletkezik, és nem jár olyan környezetterheléssel, mint más hústermékek előállítása. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.