Galla újabb levele Orbánnak: Kérem, segítsen. Kérem, intézkedjen. Köszönöm.

humor
2021 szeptember 05., 13:18
comments 16

„Köszönöm a szellemes válaszát. Sajnos az ügy azóta sem oldódott meg” - kezdi újabb nyílt levelét Orbán Viktornak Galla Miklós.

A humorista szerint Orbán „ismeri azt a személyt, aki kinevezte Dobos Menyhért vezérigazgatót, illetve az MTVA kuratóriumának tagjait.” Ezért arra kéri a miniszterelnököt, hogy „kérje meg az illetőt, beszéljen vezérigazgató úrral és a kuratórium tagjaival. Szólítsa fel őket, hogy további késedelem nélkül adják át a nekem jogosan járó, negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet, tegyék lehetővé, hogy visszatérjek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára szívhez szóló, világszínvonalú dalaimat.

Ne kelljen arra gondolnom, hogy valakit a származása miatt ér hátrányos megkülönböztetés Magyarországon. Mert most erre gyanakszom, különösen a CEU- és az SZFE-ügy fényében.”

link Forrás

Galla talán azért is ennyire lelkes a nyílt levelekkel, mert a miniszterelnök, aki 2006 óta nem hajlandó nyilvános vitára kiállni, és újságírói kérdésekre is csak rendkívül ritkán válaszol, „interjút” itthon pedig csak kormánypárti lapoknak ad, szeptember 1-én kommentben reagált Galla Miklós előző nyílt levelére, amiben a humorista arra panaszkodott, hogy nem kapta meg a Karinthy-gyűrűt az MTVA kuratóriumától.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.