Komoly tűzharc robbant ki Guinea fővárosában

külföld
2021 szeptember 05., 11:18
comments 1

Heves tűzharc bontakozott ki a BBC jelentése szerint Guinea fővárosában, Conakryban a kormányzati negyednek és az elnöki palotának is otthont adó, a szárazföldhöz egyetlen hídon kapcsolódo Kaloum-félszigeten és környékén.

Egyelőre elég vázlatosak a jelentések, de úgy tűnik, hogy a hadsereg nagy erőkkel vonult a helyszínre. Maga a városrész teljesen kihalt, a rémült lakosok a katonák utasítására nem hagyják el ottonukat.

A negyedet a főváros többi részével összekötő hidat a hadsereg lezárta, az elnöki palota környékén erősen felfegyverzett katonákat látni, közölte egy katonai forrás a Reuters brit hírügynökséggel. Meg nem erősített hírek szerint három katona életét vesztette.

Az elnök sorsáról se tudni sokat, egy magasrangú kormánytisztviselő egyelőre csak annyit közölt a Reutersszel, hogy Alpha Conde államfőnek nem esett bántódása.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.