Jól sikerült a sziámi ikerpár szétválasztása Izraelben

Egészségügy
2021 szeptember 06., 04:29

Az első hírek szerint olyan jól sikerült az izraeli sziámi ikrek 12 órás szétválasztó műtétje, hogy mind a két kislány teljes értékű életet élhet. A Beér-Sheva városában, a Soroka kórházban elvégzett beavatkozás után mindketten önállóan lélegeznek és táplálkoznak.

Mivel a tarkójuknál voltak összenőve, a műtét után felébredve láthatták egymást először.

A ritka és különleges műtétre, amiből eddig 20-at végeztek el a világon, hónapokon át készültek. A kislányok fejbőre alá felfújható szilikon párnákat ültettek be, amiket fokozatosan egyre jobban felfújtak, hogy az így megnyúlt bőrrel tudják eltakarni az összenövési felületet.

(via BBC)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.