Koronavírus-számok Magyarországon 9/21/2022
Elhunytak + 48 Σ 47 457
Kórházban + 92 Σ 923
Fertőzöttek + 12 307 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

Az ausztrálok kiakadtak, hogy a miniszterelnökük meglátogatta a gyerekeit Apák napján

2021 szeptember 7., kedd 14:13
10

Scott Morrison, Ausztrália miniszterelnöke Canberrából Sydneybe repült magángépen a hétvégén, hogy a gyerekeivel töltse a szeptember első vasárnapján ünnepelt Apák napját. Az ország fele szigorú lezárások alatt van a delta variáns terjedése miatt, de Morrison „nélkülözhetetlen dolgozó”-ként kivételes engedélyt kapott a családi utazásra.

A miniszterelnök vasárnap reggel posztolt egy Apák napi képet a családjáról. A megjegyzésében odaírta, hogy a fotó még korábban, az év elején készült, hogy még a látszatát is elkerülje annak, hogy megszegi a korlátozásokat. Természetesen nem említette, hogy közben valóban Sydneyben tartózkodott a családjával, kritikusai ezért azzal vádolják, hogy leplezte utazását.

A munkáspárti ellenzék szerint megdöbbentő, hogy a kormányfő ilyenkor utazik, hiszen az ország határai és számos nagyváros is le van zárva, hogy csökkentsék az utazásokat. Számos apa csak a lezárt államhatáron tudott találkozni a szomszédos tagállam területén élő gyerekével, áthajolva a kordonon.

„Megérdemli, hogy lássa a gyerekét, de ilyen alapon mindenki más is megérdemli” - mondta Bill Shorten ellenzéki képviselő Morrison útjáról, kettős mércét emlegetve.

Ez nem az első eset, hogy Morrisont utazgatásaiért támadja az ellenzék. 2019-ben, a nagy ausztrál erdőtüzek idején Hawaiin nyaralt, amiért később nyilvánosan bocsánatot is kért. Az év elején, a G7 találkozó után, pedig egy héttel meghosszabbította cornwalli útját, hogy feltárhassa családja eredetét. (BBC)

A cikket Lénárd Lili írta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt