Pénzbüntetést kapott a vadász, aki meglőtte a hajtóját

2021 szeptember 7., kedd 14:32
3

A Miskolci Törvényszék helybenhagyta a Kazincbarcikai Járásbíróság januári ítéletét annak a férfinak az ügyében, aki 2018 őszén egy vadászaton megsebesítette vadásztársát. Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt a vádlottat 192 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte.

A férfi 2016 óta egy borsodi vadásztársaság sportvadász tagja volt. 2018 novemberében sportvadászaton vett részt, ami előtt balesetvédelmi oktatásban részesült. A vadászat során a vádlott és a hajtóként résztvevő sértett egy dombon haladtak, amikor a vádlott – megszegve a vadászati és a balesetvédelmi szabályokat – a sörétes puskával a domb lejtős irányába, a magas fűvel és bokrokkal benőtt terület felé lőtt, ami eltalálta a sértettet.

A sértett bal karjába, bal és jobb lábába sörétlövedékek fúródtak, mely miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bíróság a büntetés kiszabása körében enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését, és tettét megbánta, valamint hogy a sértetti megbocsátott. (Bíróság.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt