Állatrendőrséget indít Budapesten és környékén egy parlamenti képviselő

ÁLLAT
2021 szeptember 08., 18:50
comments 1

Fülöp Erik egyelőre még független országgyűlési képviselő, de már egészen más pozíciót talált ki magának: ő lesz Magyarország első állatrendőrségének vezetője. Az egykor a Jobbikot, majd a Mi Hazánkat is megjárt, onnan idén kilépő és a Fidesszel együtt szavazó képviselő ugyanis azt jelentette be szerdán, hogy nem indul a 2022-es választásokon, viszont a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat nevű civil szervezetével állatrendőrséget indít.

Hogy mi az állatrendőrség? Fülöp szerint máshol már vannak ilyen szervezetek, például az amerikai San Antonioban, ahol a meglévő törvények fokozottabb érvényesítésére, a kóbor állatállomány ellenőrzésére, a "gazdásítási arány" növelésére törekszik. Nyilván nem az emberrendőrség részeként, hanem civil szervezetként. Fülöp is valami ilyesmit tervez, közleménye szerint az általa felállított állatzsaruk állatmentésekben vennének részt, a mentett állatok elhelyezéséről és ellátásáról gondoskodnának, kóbor állatokat ivartalanítanának, ellenőriznék a területen élő állatok jólétének biztosítását, és oktató kampányokat tartanának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.