Állatrendőrséget indít Budapesten és környékén egy parlamenti képviselő

szeptember 8., szerda 18:50
1

Fülöp Erik egyelőre még független országgyűlési képviselő, de már egészen más pozíciót talált ki magának: ő lesz Magyarország első állatrendőrségének vezetője. Az egykor a Jobbikot, majd a Mi Hazánkat is megjárt, onnan idén kilépő és a Fidesszel együtt szavazó képviselő ugyanis azt jelentette be szerdán, hogy nem indul a 2022-es választásokon, viszont a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat nevű civil szervezetével állatrendőrséget indít.

Hogy mi az állatrendőrség? Fülöp szerint máshol már vannak ilyen szervezetek, például az amerikai San Antonioban, ahol a meglévő törvények fokozottabb érvényesítésére, a kóbor állatállomány ellenőrzésére, a "gazdásítási arány" növelésére törekszik. Nyilván nem az emberrendőrség részeként, hanem civil szervezetként. Fülöp is valami ilyesmit tervez, közleménye szerint az általa felállított állatzsaruk állatmentésekben vennének részt, a mentett állatok elhelyezéséről és ellátásáról gondoskodnának, kóbor állatokat ivartalanítanának, ellenőriznék a területen élő állatok jólétének biztosítását, és oktató kampányokat tartanának.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt