Filmbe illő rablás Párizsban: tízmillió eurónyi luxusékszert loptak el az öltönyös tolvajok, autósüldözés lett belőle

bűnügy
2021 szeptember 08., 04:43
comments 2

Kedden nem sokkal dél előtt három jól öltözött, felfegyverzett férfi támadta meg az olasz Bulgari ékszerház egyik legnagyobb üzletét Párizsban. Az öltönyös rablók mintegy tízmillió euró (közel 3,5 milliárd forint) értékben loptak el ékszereket a Place Vendôme-on található butikból.

A tett helyszíne a Place Vendôme-on.
photo_camera A tett helyszíne a Place Vendôme-on. Fotó: SAMUEL BOIVIN/NurPhoto via AFP

A rendőrség viszonylag gyorsan reagált, és üldözőbe vette a tetteseket, akik közül hárman egy szürke BMW-ben, négy segédjük pedig robogón menekült el a helyszínről. Körülbelül két kilométerrel odébb, a Les Halles bevásárlóközpontnál a rendőrök rálőttek az autóra, akkor a rablók kiugrottak a BMW-ből és futva menekültek tovább. Két férfit végül őrizetbe vettek, a rablás többi résztvevőjét még keresik.

Alig több mint egy hónapja két hasonló ékszerrablás is történt Párizsban. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.