Halandzsa-latin idézetekkel szórakoztatták a hívőket az Eucharisztikus Kongresszus grafikusai

szeptember 8., szerda 10:54
24

És monda Isten: “Lorem ipsum”. És lőn Lorem ipsum.

Olvasónk, Ambrus küldött nekünk fotókat arról, hogy az Eucharisztikus Kongresszus Széll Kálmán téri színpadán a háttérvetítéseken “Lorem ipsum” felirat volt látható Lackfi János költő mögött. Az egyik fotója a Redditen is népszerűvé vált.

Ezen azonban csak az lepődik meg, aki nem olvasta a Bibilát, és nem tudja, hogy sem a békaesővel szórakozó Istentől, sem pedig attól a Jézustól nem állt távol az irónia, aki arról értekezett, hogy könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.

Ha valaki nem ismerné, a „Lorem ipsum" kezdetű, latin hatású szöveg a nyomdai, majd a digitális-internetes szövegszerkesztésben és dizájnban használt, valós latin alapú halandzsa. Cicero “De finibus bonorum et malorum” című művének egy véletlenszerűen kiválasztott részletét zagyválták hozzá össze értelmetlen szavakkal. A funkciója az, hogy anélkül érzékeltesse a szemlélővel egy leendő szöveg grafikai megjelenését, hogy értelmes szövegként elvonná a figyelmet a külalakról.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt