3 millió dollár kártérítést fizet a város a 73 éves demens nőnek, akit a rendőrök letepertek, aztán röhögtek rajta

külföld
2021 szeptember 09., 12:43
comments 3

Idén tavasszal került elő egy videó, amelyen az látható, hogy amerikai rendőrök erőszakosan a földre visznek egy láthatóan zavarodott idős nőt, majd amikor az örsön visszanézik a felvételt, társaikkal hangosan röhögnek a testkamerás felvételen. „Készen állsz a ropogásra? Hallod, ahogy ropog?” - mondta az egyik rendőr, amikor ahhoz a részhez érnek, amikor a bántalmazás hatására a 73 éves Karen Garner válla kiugrik a helyéről. Az ügy óriási felháborodást keltett, a család pedig beperelte a várost és a rendőrséget.

link Forrás

A kereset szerint a rendőrséget tavaly júniusban hívta ki egy helyi áruház alkalmazottja, mert Garner fizetés nélkül sétált ki a boltból nagyjából 14 dollárnyi áruval. Az alkalmazott azt mondta, az idős nő az egyik eladó maszkját is lerántotta.

A Washington Post arról ír, hogy a felek szerdán megegyeztek, a Colorado-állambeli Loveland városa 3 millió dollár kártérítést fizet. Karen Garner az eset óta egy memóriazavarokkal küzdő emberek számára fenntartott intézményben él, ügyét családja képviselte. A hatóságok két rendőrt vádoltak meg, azóta egyikük sem dolgozik a rendőrségnél, de a mostani megegyezés nem zárja ki, hogy büntetőeljárás indul ellenük.

A város nyilvánosan bocsánatot kért Garnertől és családjától „mindazért, amit a letartóztatás miatt át kellett élniük”.

Allisa Swartz, Garner lánya közleményben számolt be róla, hogy a megítélt összeget édesanyja gondozására fogják fordítani, akit az incidens után poszttraumás stressz szindrómával diagnosztizáltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.