31 éves korában meghalt Mochica, a világ egyik legöregebb pingvinje

ÁLLAT
2021 szeptember 09., 12:14
comments 4

Az Egyesült Államokban, az oregoni állatkertben elaltatták a világ egyik legidősebb ismert Humboldt-pingvinjét, Mochicát. Összesen 31 év adatott neki.

Mochica 1990. július 6-án született, kézzel nevelték, ami akkoriban bevett gyakorlat volt. (Azaz nem a szülei nevelték, hanem kikelés után azonnal az emberekhez szoktatták.) Emiatt viselkedése különbözött is fajtársaiétól, és szívesen kereste az emberek társaságát.

Egy vadon élő Humboldt-pingvin átlagéletkora húsz év, Mochica több mint tíz évet húzott rájuk. Gondozói szerint kora miatt már túl sok betegsége volt ahhoz, hogy palliatív ellátásban részesítsék, ezért döntöttek az elaltatás mellett. Egyik szemén szürkehályog volt, a másikkal is csak homályosan látott, a csípőjénél kopásos megbetegedéssel küszködött.

„Egyszerűen csak nagyon öreg madár volt. Alig látott, és időnként járni se nagyon tudott” - mondta gondozója, Travis Koons. Hozzátette, az állat elaltatása roppant szomorú nap volt a gondozócsapat számára, ahogy mindenkinek, aki sok időt töltött vele.

Mochica a Humboldt-pingvinek nagykövete volt, népszerűségét arra használták, hogy felhívják a figyelmet a veszélyeztetett állatfajra leselkedő veszélyre.

link Forrás

(Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.