A TV2 hírigazgatósága, az Origo és a Metropol is nívódíjat kapott a Parlamentben

POLITIKA
2021 szeptember 09., 14:31
comments 8

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeréseit csütörtökön a Parlamentben, az eseményről az MTI számolt be.

A rendezvényen Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, az Érték és Minőség Nagydíj pályázat fővédnöke arról beszélt, az Érték és Minőség Nagydíj pályázat valódi értékmérő a szigorú elbírálási rendszerének köszönhetően, a díjazottak hozzájárulnak a magyar gazdaság sikeréhez, másokat értékteremtésre késztetnek.

Az ünnepségen az értékteremtés nevében nagydíjak mellett nívódíjakat és különdíjakat is átadtak.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíjat

  • a TV2 Hírigazgatóság műsorainak szerkesztőségei,
  • a Kossuth Rádió aktuális műsorainak szerkesztősége,
  • az ORIGO gazdasági szerkesztősége
  • és a METROPOL szerkesztősége érdemelte ki.

Ahogy azt az Átlátszó megírta, a kormányközeli média 2020-ban 57 helyreigazítási pert vesztett, élen az Origóval. Összehasonlításképpen: a bíróságtól kapott adatok szerint a 444, az RTL Klub, az Index, a 24.hu, a HVG és az Átlátszó ugyanebben az évben összesen 7 helyreigazítási pert vesztett el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.