Felfüggesztett kapott a rendőr, aki véletlenül fejbe lőtte vadásztársát

baleset
2021 szeptember 09., 13:53

Két év, négy évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és öt évre eltiltotta fegyver viselésével járó foglalkozás gyakorlásától a Siófoki Járásbíróság szerdán nem jogerősen azt a rendőrtisztet, aki véletlenül fejbe lőtte vadásztársát 2019 februárjában Somogyban - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-t.

Azt írták: a rendőr magaslesvadászaton vett részt a hivatásos vadászként dolgozó sértettel. Miután végeztek, a vádlott úgy ült autóba a vadásszal, hogy a fegyverét nem ürítette, hanem csőre töltött állapotban szállította.

A rendőr a puskával vétlen lövést leadva fejbe találta a hivatásos vadászt, aki azonnal életét vesztette.


A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség vádiratában indítványozta a bíróságnak, hogy a tettét beismerő vádlottat két év hat hónap fogházbüntetéssel sújtsa, és öt évre tiltsa el fegyver viselésével járó foglalkozástól. Mivel a rendőr nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság tárgyalást tartott az ügyben, amelyen a vádlottat halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében találta bűnösnek.
Az ítélettel szemben az ügyész súlyosításért, a vádlott és a védője enyhítésért fellebbezett.

A címlapkép illusztráció.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.