Ha újraélhetné, a portástól kért volna segítséget a VV Fanni-gyilkosság vádlottja

bűnügy
2021 szeptember 09., 19:03
comments 1

A 24.hu-nak nyilatkozott a VV Fanni néven elhíresült valóságshow-hős, Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. László, aki állítja, nem ő ölte meg a fiatal nőt.

Csütörtök délután helyszíni tárgyalással folytatódott a büntetőügy. Dr. Farkas Gabriella bíró ugyanis a saját szemével akarta látni, hogy 2017. november 20-án a vádlott, B. László pontosan hogyan hozta le a lakásából, hol tette az autójába és hol adta át az ájult valóságshow-szereplőt – állítása szerint – két idegen férfinak. És azt is, hogy valóban lehetett-e segítsége ebben.

Novozánszki Fanni
photo_camera Novozánszki Fanni Fotó: Facebook

Mint ismert, négy évvel ezelőtt eltűnt Novozánszki Fanni, valószínűleg gyilkosság áldozata lett, de a holtteste azóta se került elő. A bűncselekménnyel B. Lászlót vádolják, aki az ügy kezdete óta azt állítja, nem ölte meg Novozánszki Fannit, sőt segíteni érkezett a lány dunaparti lakásába, ahová Fanni barátnője, B. Erika hívta, mondván, Fanni alkoholt és kábítószert fogyasztott, és rosszul van. Nincsen azonban kamerafelvétel, ami igazolni tudná B. Erika jelenlétét, vagy akár az ellenkezőjét a tragédia estéjén. Olyan viszont igen, ami azt mutatja, hogy a férfi hurcolta le a lány elernyedt testét a mélygarázsba.

A mélygarázsban történt bizonyítási eljárás során – ahol egy, a törvényszékiekkel érkező nő végigjárta a feltételezett utat – ugyanakkor kiderült: a barátnő akár valóban ott lehetett, és ideje is akadt eltűnni, amikor a vádlott az autóba tette Fannit.

„Azt gondolom, kisebb mérföldkő az ügyben, hogy a bírónő látta a gyakorlatban is, hogy 9 másodperc igenis elég ahhoz, hogy valaki kámforrá váljon abban a lépcsőházban. Az ügyfelem állítása, miszerint B. Erika igenis ott volt, és ő irányította a történéseket, végre nagyobb bizonyosságot nyert”

– mondta a 24.hunak a vádlott védőügyvédje, Dr. Bálint Roland.

A bírónő és csapata ezután a VV Fanni egykori otthonától pár száz méterre lévő Rákos-patak felé indult, ahol a vádlott állítása szerint átadta a lányt azoknak a sötét luxusautóval érkező férfiaknak, akiket B. Erika hívott, hogy segítsenek Fannin. Itt kiderült az is, hogy az áldozat bőröndjei B. László kocsijában maradtak. A bírónő kérdésére, hogy miért, a vádlott azt mondta, hogy túl ideges volt, ezért elfelejtette azokat.

„Maga nem olyan tudatlan. Hogy lehet az, hogy meg se fordult a fejében, hogy valami nincs rendben, amikor az idegen BMW-s férfiaknak átadja Fannit?” - kérdezte a bírónő, mire a vádlott azt felelte: sosem volt még ilyen helyzetben, és csak „tette a dolgát”, arra koncentrált, hogy Fannit mielőbbi átadja.

A tárgyalás délután a Fővárosi Törvényszéken folytatódott. Itt szóba került, hogy korábban a vádlott és B. Erika is megbukott a hazugságvizsgálaton. A „Tudja-e, hogy Fanni most hol található?” a „Szándékosan nyújtott segítséget Fanni eltűnésében?” és legfőképp a „Mondta önnek B. László, hogy megölte Fannit?” kérdésnél jelzett a gép.

B. László a 24-hu-nak azt mondta: „Igyekszem felkészült lenni, és az érzelmeken túllépve koncentrálni a bírónő kérdéseire, és segíteni a bíróság munkáját. De nem könnyű kamerák kereszttüzében végigcsinálni ezt az egészet, és az sem, hogy egy celebmaffiózót csináltak belőlem” – mondta. „Ha visszatekerhetném az időt, mindent máshogy csinálnék. Legrosszabb esetben a portástól kérnék segítséget! De akkor nem így cselekedtem, és hibáztam”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.