Koronavírus-számok Magyarországon 10/20/2021
Elhunytak + 30 Σ 30 448
Kórházban + 59 Σ 1 058
Fertőzöttek + 1 668 Σ 838 916
Tesztek + 15 524 Σ 7 197 609
Oltottak + 2 718 Σ 5 929 164
A legújabb trendek

Sydneyben csak októberben nyithatnak, akkor is kemény feltételek mellett

szeptember 9., csütörtök 8:07
1

Sydney a járványhelyzet miatt július óta zárva, a lezárásokon pedig csak októbertől fognak enyhíteni. Hogy milyen feltételek mellett lazítanak, azt a kormány csütörtökön tette közzé.

Oltásra várakozók Sydneyben Fotó: SAEED KHAN/AFP

Ezek szerint a nyitás akkor lehetséges, ha a felnőttek hetven százaléka megkapta mindkét oltását. (Új-Dél-Wales államban a felnőtt lakosság 43 százaléka kapta meg eddig mindkét oltást, az elsőt pedig 75 százalék.)

Ha az átoltottság eléri a hetven százalékot, létszámkorláttal, de kinyithatnak az éttermek, a teljesen beoltott emberek számára pedig engedélyezik,

  • a húsz fős szabadtéri összejöveteleket,
  • hogy már öt főt is beengedjenek a lakásukba,
  • hogy közösen használjanak egy autót másokkal,
  • illetve hogy szabadon utazzanak az államban.

Az éttermeken és kávézókon kívül megnyílhatnak a bárok is, a kiskereskedelmi üzletek, edzőtermek és szépségszalonok, mozik, galériák, színházak és múzeumok, stadionok, vidámparkok, illetve a templomok is, utóbbiban azonban nem lehet majd énekelni. Engedélyezik az 500 fős, ültetett szabadtéri rendezvényeket, de esküvőkre és temetésekre csak 50 fő mehet.

Felmerültek tervek, miszerint egész Ausztráliát akkor nyitják meg, ha elérik a 70, de inkább a 80 százalékos átoltottsági szintet. Jelenleg Ausztrália 25 milliós lakosságának több mint fele él zárlat alatt. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt