Egy évig titkolta az anyja halálát egy osztrák férfi, hogy eltegye a nyugdíját

szeptember 10., péntek 10:43
4

A 89 éves, demenciában szenvedő nő még tavaly júniusban halhatott meg Innsbruck környékén, azonban 66 éves fia ezt nem jelentette a hatóságoknak, inkább levitte a holttestet a pincébe, a bomlás szagát pedig jéggel nyomta el, hogy továbbra is megkapja a nyugdíját. A rendőrség szerint a férfi ezzel 50 ezer eurót csalhatott ki.

A férfi azzal bukott le, hogy az új postás gyanút fogott, amikor nem engedték neki, hogy láthassa az asszonyt. Ezután nyomozás indult, a rendőrök pedig megtalálták a mumifikálódott holttestet. A rendőrség az ORF-nek azt mondta, hogy a halott macskaalommal volt betakarva.

A férfi azzal magyarázta a tettét, hogy nem volt más bevétele, és ha bejelenti az anyja halálát, azonnal leállították volna a kifizetéseket, és egyébként sem tudta volna kifizetni a temetés árát. A testvérének azt hazudta, hogy az anyjukat kórházban kezelik, de nem érdemes meglátogatni, mert úgysem ismerné fel.

Egyébként a férfi sem gondolta, hogy a végtelenségig titkolhatja az anyja halálát, már tervezte, hogy bejelenti, csak mindig halogatta a lépést. Most csalás és kegyeletsértés miatt nyomoznak ellene. Az ügyben egy román gondozónőt is keresnek, aki tavaly ott lehetett az asszony halálakor, de csak a fiának szól. (ORF)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt