Kötelező lesz az oltás az állami hivatalok dolgozóinak Szlovéniában

járvány
2021 szeptember 10., 11:59
comments 1

Be kell oltatniuk magukat, vagy gyógyultsági igazolással kell rendelkezniük az állami hivatalok alkalmazottainak Szlovéniában, különben nem dolgozhatnak ügyfelekkel - jelentette ki Zdravko Pocivalsek gazdaságfejlesztési és technológiai miniszter pénteken. A munkavégzéshez a jövőben nem lesz elég a negatív teszt. „Most, hogy van elég vakcina, az állam nem lehet túsza azoknak, akik ellenzik a kötelező oltást” - mondta a miniszter. A kormány az állami hivatalokban dolgozók átoltottságának ösztönzésével példát akar mutatni másoknak. A miniszter szerint a munkavédelmi jogszabályok lehetővé teszik ezt a lépést.

Szlovéniában hétfőtől szinte minden ágazatra kiterjesztette a kormány a koronavírus elleni védettségi igazolást. Mindenkinek rendelkeznie kell oltási vagy gyógyultsági igazolással, illetve negatív teszttel, aki közvetlen kapcsolatba lép másokkal, olyan intézményben dolgozik vagy olyan tevékenységet folytat, ahol fennáll a vírus terjedésének veszélye.

A valamivel több mint kétmillió lakosú Szlovéniában eddig 1 019 524-en kaptak védőoltást, közülük 930 704-en már második adagot is. Ez az oltásra jogosult lakosság 48, illetve 44 százaléka.

Péntekre 998 új koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki az országban. A vírus miatt az elmúlt napon négy beteg halt meg. A koronavírusos betegek közül 278-an vannak kórházban, 61-en intenzív osztályon. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.