Magyar kommandós lett az országos rendőrfőkapitány Szlovákiában

szlovákia
2021 szeptember 10., 07:13
comments 8

A komáromi Hamran Istvánt nevezték ki ideiglenesen Szlovákia rendőrfőkapitányának. Ő a magyar TEK-hez hasonló Lynx nevű rendőrségi kommandónak a parancsnoka. Az osztag képességeiről ebből a videóból lehet képet kapni.

link Forrás

A Paraméter összefoglalja, miért különösen nehéz Hamran feladata főkapitányként.

Elődei közül az egyik, Tibor Gašpar vizsgálati fogságban ül már egy ideje, mivel vele kapcsolatban felmerült, hogy rokonának, Norbert Bödör nyitrai oligarchának az embereként egy rendőrségen belüli bűnszervezetet működtetett. Utódját, Milan Lučanskýt mintegy félmillió euró kenőpénzt elfogadásával vádolták, aki aztán tavaly decemberben inkább öngyilkosságba menekült. Majd jött Peter Kovařík, aki meg augusztus végén lemondott posztjáról az ellene folyó ügyészségi eljárás miatt - írja a felvidéki magyar újság.

Hamran a kinevezésekor arról beszélt, hogy most friss levegőhöz juthat a rendőrség. Szeretne szabad kezet és bizalmat kapni akkor is, amikor a politikai elit elleni vizsgálatokat kell lefolytatnia a szlovák rendőröknek. Ezenkívül a különböző extremitások, így leginkább a Kotleba-féle szélsőjobb ellen lépne fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.