Magyar kommandós lett az országos rendőrfőkapitány Szlovákiában

szeptember 10., péntek 7:13
8

A komáromi Hamran Istvánt nevezték ki ideiglenesen Szlovákia rendőrfőkapitányának. Ő a magyar TEK-hez hasonló Lynx nevű rendőrségi kommandónak a parancsnoka. Az osztag képességeiről ebből a videóból lehet képet kapni.

A Paraméter összefoglalja, miért különösen nehéz Hamran feladata főkapitányként.

Elődei közül az egyik, Tibor Gašpar vizsgálati fogságban ül már egy ideje, mivel vele kapcsolatban felmerült, hogy rokonának, Norbert Bödör nyitrai oligarchának az embereként egy rendőrségen belüli bűnszervezetet működtetett. Utódját, Milan Lučanskýt mintegy félmillió euró kenőpénzt elfogadásával vádolták, aki aztán tavaly decemberben inkább öngyilkosságba menekült. Majd jött Peter Kovařík, aki meg augusztus végén lemondott posztjáról az ellene folyó ügyészségi eljárás miatt - írja a felvidéki magyar újság.

Hamran a kinevezésekor arról beszélt, hogy most friss levegőhöz juthat a rendőrség. Szeretne szabad kezet és bizalmat kapni akkor is, amikor a politikai elit elleni vizsgálatokat kell lefolytatnia a szlovák rendőröknek. Ezenkívül a különböző extremitások, így leginkább a Kotleba-féle szélsőjobb ellen lépne fel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt