Ötéves kortól adható vakcinát fejlesztett ki a Biontech

járvány
2021 szeptember 10., 07:15
comments 1

A következő hetekben a Biontech világszerte megküldi a hatóságoknak az 5-11 éves korosztály koronavírus elleni oltásáról szóló eredményeit, és kérik az engedélyezést, többek között Európában is, jelentette be a Pfizer vakcináját kifejlesztő cég vezető orvosa, Özlem Türeci a Spiegelben. Az oltóanyag itt is ugyanaz, mint amit a felnőttek kapnak, csak a dózisok lesznek kisebbek. A lap szerint Németországban október közepétől kezdődhet meg a 12 éven aluliak beoltása.

Ozlem Tureci és Ugur Sahin
photo_camera Ozlem Tureci és Ugur Sahin Fotó: ABDULHAMID HOSBAS/Anadolu Agency via AFP

Uğur Şahin, a Biontech vezetője a lapnak azt mondta, hogy eddig minden a terv szerint halad. Az év végére pedig már olyan eredményeik is lesznek, amelyek 6 hónapos kórtól adható oltásokról szólnak majd.

A két kutató szerint a következő két hónapban minél több embert rá kell venni az oltásra, hogy ne legyen kemény a telünk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.