Több ezer rendőr biztosítja a pápa vasárnapi budapesti vizitjét

POLITIKA
2021 szeptember 10., 13:42

"Több ezer rendőr dolgozik azért, hogy Ferenc pápa biztonságban legyen vasárnap Budapesten" - közölte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója. Mint mondta, se a magyar hatóságoknak, se a vatikániaknak, se a külföldi hírszerzéseknek nincs olyan értesülésük, hogy bármi fenyegetné a pápát Budapesten, így Hajdu szerint "technikai akadálya" nincs a vizitnek.

Azt jómagam már kedden megtapasztalhattam, hogy a rendőrség tűzszerészei leplombálták az Andrássy úti lámpák dobozait, hogy azokba senki se rejthessen robbanószerkezetet. Hajdu tájékoztatása szerint a tűzszerészek hetekig dolgoztak a pápai vizit helyszíneinek biztosításán.

Az útvonal biztosítása Hajdu tájékoztatása szerint a néhány órás látogatás "neuralgikus pontja". A pápa biztonságát azzal is garantálják, hogy a látogatásra érkező hívek csak ellenőrzés után léphetnek a pápamobil útvonalának területére.

"Mindent megtettünk, ami az erőnkből és a technikánkból telik" - foglalta össze Hajdu. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.