A Fradi-ultrák inkább otthon maradnak, mert keleti vakcinával nem engedik be őket a Leverkusen stadionjába

futball
2021 szeptember 11., 16:49
comments 29

„Férfi labdarúgócsapatunk szeptember 16-án, csütörtökön 18.45-től megkezdi zsinórban harmadik nemzetközi csoportkörös kupaszereplését, méghozzá a Leverkusen ellen az UEFA Európa Ligában. A koronavírus-járvány miatt az UEFA sokáig nem tette lehetővé, hogy vendég szurkolók is jelen legyenek a stadionokban, ám most szurkolóinknak ismét lehetőségük lesz a helyszínen drukkolni Dibusz Déneséknek” - közölte az örömhírt a fradi.hu.

A Fradi-ultrák vezetője azonban pénteken közölte, hogy a szurkolói csoportok közös döntése az, hogy otthon maradnak.

„Nagyon szomorú és végtelenül dühítő hírt kell közölnöm. Próbálom higgadtan” - kezdte posztját Hamberger Ádám „kápó”.

„A jelenlegi német szabályok szerint, a Leverkusen stadionjába CSAK ÉS KIZÁRÓLAG, az EU-s vakcinákkal lehet bemenni. NEGATÍV PCR TESZT SEM JÓ! Mivel a csoportok nagyrésze, így nem felel meg a belépési feltételeknek, így közösen úgy határoztunk, hogy amint az lenni szokott, most is egységesek maradunk” - írta Hamberger.

Végképp fájó, írja, hogy mostanra már a repülőt is „sikerült a klubbal közösen megszervezni, belépőjeggyel együtt ~50.000Ft-ért utazhattunk volna több repülővel oda-vissza a meccs napján.”

A szomorú helyzetért a kápó „a nemzetközi politikai csatározásokat” okolja, magukat pedig „a nagy nyugati elfogadás áldozatainak” tartja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.