18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Lenyelte a bizonyítékot a gyerekpornográfiával vádolt bíró, és amikor az FBI lerohanta, végzett magával

bűnügy
2021 szeptember 11., 18:24
comments 4

Egy júliusi reggelen egy kamasz fiú zuhanyzott az óceánparti üdülőfalu, Fishing Creek egyik nyaralójában. A Washington Post által hivatkozott nyomozati és bírósági iratokból nem derül ki, miért látogatták gyakran kiskorúak az 50 éves kerületi bíró, Jonathan G. Newell házát, de a gyorsan felpörgő eseményekre visszatekintve elég egyértelmű, hogy a házigazdának milyen indítékai voltak.

A fiú a fürdőszobában egy zölden villogó, apró kamerát vett észre a polcon. Először lefotózta a készüléket, majd szólt egy másik ott tartózkodó fiúnak, hogy aztán rögtön ezután lássa a bírót, amint különböző tárgyakkal a kezében besiet a szobájába. A fiúk visszamentek a fürdőszobába, de a kamerának már nyoma sem volt. Mindkét kamasz felhívta a szüleit, akik értesítették a hatóságokat.

A nyomozók még aznap a helyszínre érkeztek. Newell tagadta, hogy kamerákat szerelt volna fel vagy kukkolta volna a fiúkat. Miután kikérdezték, a bíró azt mondta, hogy töltenie kell a telefonját, és fel kell hívnia valakit. Leült az ágyra, babrált a zsinórokkal, és miközben beszélt a telefonba, a másik kezével megfogott valamit. A nyomozó ekkor egy furcsa hangot hallott, mintha valami ropogna, recsegne a bíró szájában, ezért kiküldte a szobából. A nyomozó megtalálta a kis kamerát, de SD-kártya nem volt benne. Percekkel később újra hallotta a hangot, ekkor Newell gyorsan ivott is rá egy kis vizet.

Másnap már egy bírósági végzéssel tért vissza az FBI, és a közeli kórházba vitték Newellt CT-re. Az eredmény: egy 18 mm nagyságú, lapos idegen test a vékonybélben.

A házkutatások során találtak olyan videófelvételeket, amelyeken kiskorúak zuhanyoznak. Most csütörtökön hozták nyilvánosságra, hogy vádat emelnek ellene kiskorúval szembeni szexuális visszaélés miatt.

Péntek reggel az FBI készült behatolni Newell otthonába, de nem várta meg őket: minden valószínűség szerint saját maga húzta meg a ravaszt, és belehalt a sérülésbe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.