Szász János rendező elhagyta Magyarországot

szeptember 11., szombat 8:35
7

A Balázs Béla-díjas rendező, egyetemi tanár, érdemes és kiváló művész Szász János elhagyta Magyarországot és Amerikába költözött. Arról, hogy miért döntött így, Veiszer Alinda műsorában beszélt, amit a Telex szemlézett.

Szász úgy fogalmazott, „rohadt fájdalmas dolog” elmenni, búcsúzni, „ez rohadt nehéz”, és elmondta, hogy a február 5-én történtek miatt döntött úgy, hogy elhagyja az országot.

Szász János Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Február 5-én rendőrök tartottak házkutatást Szász János és családja házában a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi ikerpárról készülő dokumentumfilm körüli konfliktus miatt. Szász a történtekről azt mondta: „nem is fogom, akarom, tudom megbocsátani”, mert a „a gyerekeimben olyan nyomot hagytak, amit nem tudok elmondani, és nem elfelejthető”. Úgy fogalmazott, hogy a rendőri akciónak „abszurd volt minden pillanata”. Szerint az egész egy példastatuálás volt, „ez nem csak nekünk szólt, hanem másoknak is”.

Arról is beszélt, hogy kapott olyan, politikustól származó üzenetet is, hogy „nem kellett volna elmenni az SZFE-ről”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt