Koronavírus-számok Magyarországon 7/27/2022
Elhunytak + 54 Σ 46 790
Kórházban + 479 Σ 1 345
Fertőzöttek + 14 402 Σ 1 965 481
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 413 420
A legújabb trendek

Alkotmánybírósághoz fordult egy egészségügyi dolgozó, mivel túlzónak tartja a számukra kötelezően előírt védőoltást

2021 szeptember 12., vasárnap 18:00
2

Panaszt nyújtott be az Alkotmánybíróságon egy egészségügyi dolgozó a koronavírus elleni kötelező védőoltást előíró rendelet miatt - számolt be az ügyről az RTL Híradója. A meg nem nevezett dolgozó érthetetlennek és a túlzónak nevezte, hogy oltás hiányában a munkáját is elveszítik az egészségügyben dolgozók.

„Álláspontom szerint a védőoltás felvételének elmulasztásához fűzött joghátrány, azaz a szakképesítéssel rendelkező foglalkoztatott munkaviszonyának quasi rendkívüli felmondással történő megszüntetése olyan súlyú anyagi és erkölcsi következményekkel jár, amely egyáltalán nincs arányban a pandémia visszaszorításának céljával és egyben a bevezetése időpontjára tekintettel észszerűtlen” - áll a panaszban.

A beadványt soron kívüli eljárásban bírálják el, de a döntés időpontjáról egyelőre nincs információ.

Egy dolgozó Pfizer-BioNTech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást kap a Honvédkórházban 2021. január 5-én Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Orbán Viktor július közepén jelentette be, hogy az egészségügyi dolgozóknak kötelezővé teszik a védőoltást, a határidő szeptember 15. Aki addig nem veszi fel az oltást, annak megszűnik a jogviszonya.

A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint a rendelet növelte az oltási hajlandóságot a dolgozók között, és szerinte csupán 300-400 ember esik ki a rendszerből az oltás kötelező jellege miatt. Elnökük, Soós Adrianna szerint pedig az nagyobb veszteséggel járna, ha egy dolgozó megfertőzne valakit egy intézményben.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt