Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Hétfőtől kötelező a maszkviselés több helyen a Pécsi Tudományegyetemen

járvány
2021 szeptember 12., 14:36

Hétfőtől bizonyos helyeken kötelező lesz az orvosi maszk használata a Pécsi Tudományegyetemen - írja a Portfolio.

A PTE információi szerint az egyetem polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel. „Ugyanakkor tekintettel a koronavírus a hazánkban is megjelent delta-variánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira, a PTE Operatív Stábja a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtésének érdekében” 2021. szeptember 13. napjától visszavonásig új maszkviselési szabályokat határozott meg.

photo_camera A Pécsi Tudományegyetem Dr. Entz Béla Klinikai Oktatási Központja Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Az Egyetem területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a következő esetekben:

  • a Klinikai Központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti módon (ezt külön EMMI rendelet szabályozza),
  • a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások (pl. előadás, szeminárium, gyakorlati óra) során, kivéve az előadást tartó személyt,
  • a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során,
  • a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések alatt, amennyiben nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.

A közlemény alapján nem kötelező, de erősen ajánlott az orvosi maszk használata a közösségi terekben, a közlekedő folyosókon, a kollégiumban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken.

„Orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot bárki jogosult használni, és a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg. Jelen határozat nem vonatkozik az Egyetem fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol az EMMI ágazati iránymutatásainak megfelelően rendezett a kérdés” - írják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt