2021 szeptember 12., 20:22

Miért akarok miniszterelnök lenni? - körkérdés

Márki-Zay: 7 gyermek keresztény édesapjaként, 22 év gazdasági vezető múlttal a baloldali emberek támogatását is kérem, mert csak így lehet legyőzni a Fideszt. A vidéki és bizonytalan szavazók döntik el a választást. Nélkülük a Fidesz megint győz, és Orbán kilépteti Magyarországot az EU-ból. Egy civil tudja csak megfogni a bizonytalanokat és a kiábrándult fideszeseket.

Karácsony: Több bennünk a közös, mint ami elválaszt. A kormányváltáshoz közös nevezőt kell találni. Ez én voltam '19-ben, amikor az eddigi legnagyobb csapást mértük a NER-re a budapesti választáson. És koalícióban küzdünk a fővárosban azóta is. Az ellenzéki szavazók között, és a párton kívüliekkel is közös nevezőt kell találni. Ne azt nézzék, ki a legjobb a megosztásban, hanem hogy ki a legjobb az egyesítésben.

Fekete-Győr: Meg kell újítani az ellenzéket, új arcokkal, lendülettel. Nem lehet, hogy ugyanazok menjenek ki a pástra Orbán ellen, akiket eddig is néztünk, mert úgy semmi értelme az egésznek. Ezért vállaltam, hogy legyen értelme. Nyugati országot akarunk. A mi mintáink nem keletről jönnek. Nem kell rossz kompromisszumot kötni az első fordulóban, a valódi változáshoz a Momentum kell.

Dobrev: Meg fogjuk nyerni az áprilisi választást. Sikerült összefognunk. De Orbán rendszerét kormányváltással nem lehet leváltani, csak a gyors és sikeres kormányzással. Ehhez érzem magamban az erőt és a tapasztalatot. Azért is járom az országot, mert ez a feladatom, hitet és erőt adni.

Jakab: Ha a '18-as pártelnökök is úgy gondolkodtak volna, mint most, akkor megspóroltunk volna 4 év Fideszt. Nem érdekel ki lesz az erősebb ellenzéki párt, hanem le akarom bontani ezt a rendszert. Szabadságot, jólétet, minőségi munkáért minőségi bért, lopás után börtönt. Én garantálom az elszámoltatást, ha nem kattan a bilincs, akkor én lemondok a miniszterelnöki székről. Fizessenek meg a tolvajok, jólétet minden magyarnak.