2021 szeptember 12., 19:42

Személyre szabott kérdések

Fekete-Győr: Hogy nem mennek el a fiatalok? Ma a legtöbb egyetemista tandíjat fizet, ez nem igazságos, az első diploma legyen ingyenes. Az egyetemi oktatók alig keresnek valamit, nettó 185 ezret például. Nem a Fudanra, hanem a Diákvárosra van szükség.

Dobrev: Honnan lesz ennyi új orvos? Embert csak ember tud gyógyítani, a járvány megmutatta, a gép nem elég. Ember tud csak oktatni is, ez is kiderült, hiába a sok kütyü. Az első év feladata: emberekre van szükség.

Jakab: A pedofil-törvénnyel mit kezdene? A pedofilokkal szemben keményebben fel kell lépni, mint a Fidesz. Akár kémiai kasztrálással is. A homofób passzusokat korrigálni kell, egyetlen iskolában sem népszerűsítik a homoszexulaitást amúgy se.

Márki-Zay: Megyei csúcskórház vagy helyi kicsik? Van, ahol lehet centralizálni, de nem minden területen. Szakmai áganként kell ezt eldönteni. Versenyképes tudás kell a fiataloknak.

Karácsony: Közalapítványi egyetemekkel mi legyen? Vissza kell szerezni az állami vagyont. Az EU-átlag felét költjük felsőoktatásra. Kasztrendszerként működik a mai oktatási rendszer. Európa legigazságtalanabb rendszere van itthon. Bérpótlék kell a hátrányos települések pedagógusainak.