Drámaian megugrott az öngyilkosságok száma a járvány első évében

Egészségügy
2021 szeptember 13., 12:58
comments 3
  • Tíz százalékkal többen követtek el öngyilkosságot 2020-ban, mint 2019-ben.
  • Ez szembemegy az elmúlt évtizedek trendjeivel.
  • Nagy szerepe lehet annak, hogy a járvány miatt gyorsan visszavágták a pszichiátriai ellátást, és még mindig nem építették vissza teljesen.
  • A növekedés elsöprő részét a férfiak adják.

Nagyot ugrott az öngyilkosságok száma 2020-ban: 1706-an vetettek véget az életüknek, míg 2019-ben 1550-en. Ez 10 százalékos növekedés, a rendszerváltás óta egyszer sem volt példa hasonlóra. Legfeljebb 2-3 százalékos emelkedések fordultak elő, például a 90-es és a kétezres évek második felében, de hosszú távon egyre csak javult a helyzet.

link Forrás

Feltűnő, hogy a növekedés elsöprő részét a férfiak adják.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.