Pénze papíron nem volt rá, de így is lett majd harminc hektár földje a Belváros polgármesterének

2021 szeptember 13., hétfő 7:07
7

Jelentős vagyont halmozott fel az elmúlt években Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belvárost Rogán Antal utódjaként 2014 óta vezető fideszes polgármester, írja a 24.hu. A lap beszámolója szerint vagyonnyilatkozatában Szentgyörgyvölgyi 12 oldalon át sorolja vagyonát, földek és ingatlanok mellett értékpapírban és takarékbetétben is nagy vagyont halmozott fel.

Szentgyörgyvölgyi Péter Rogán Antallal az Egyetem téren Fotó: Facebook

Szentgyörgyvölgyi papíron a polgármesterség mellett egy kis családi vállalkozás ügyvezetője és tulajdonosa volt. Bevallott jövedelme a 24 szerint nem igazán magyarázza az elmúlt évek vagyongyarapodását.

A lap szerint Szentgyörgyvölgyi a Blikk korabeli tényfeltárása szerint 2012-ben már harminc hektárnyi szántó haszonbérleti jogát nyerte el. Földvagyona azóta megduplázódott, már hatvan hektárnyi területet birtokol.

A politikus 2018., 2020. és 2021. januári vagyonnyilatkozatait átvizsgálva arra jutottak, hogy az abban bevallott vagyongyarapodásra a vagyonnyilatkozatban bevallott jövedelmei nem nyújtanak fedezetet. 2018 és 2020 között összesen kb. 16 millió forint jövedelme lehetett, ehhez képest megtakarításai hétmillió forinttal nőttek, tartozásai pedig 2,2 millióval csökkentek. Ha mindezt jövedelméből fedezte, akkor abban a két évben havi háromszázezer forintból kellett gazdálkodnia. De közben vásárolt 25 hektár földet is, illetve lovas birtoka gondozásának, őrzésének, és a lovak állandó felügyeletének is pénzbe kellett kerülnie. A 24 a földek értékét a környékbeli földárak alapján 23,3 millió forintra becsülte, vagyis önmagában ezek többe kerültek, mint amit a polgármester papíron két év alatt keresett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt