Pénze papíron nem volt rá, de így is lett majd harminc hektár földje a Belváros polgármesterének

POLITIKA
2021 szeptember 13., 07:07
comments 7

Jelentős vagyont halmozott fel az elmúlt években Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belvárost Rogán Antal utódjaként 2014 óta vezető fideszes polgármester, írja a 24.hu. A lap beszámolója szerint vagyonnyilatkozatában Szentgyörgyvölgyi 12 oldalon át sorolja vagyonát, földek és ingatlanok mellett értékpapírban és takarékbetétben is nagy vagyont halmozott fel.

Szentgyörgyvölgyi Péter Rogán Antallal az Egyetem téren
photo_camera Szentgyörgyvölgyi Péter Rogán Antallal az Egyetem téren Fotó: Facebook

Szentgyörgyvölgyi papíron a polgármesterség mellett egy kis családi vállalkozás ügyvezetője és tulajdonosa volt. Bevallott jövedelme a 24 szerint nem igazán magyarázza az elmúlt évek vagyongyarapodását.

A lap szerint Szentgyörgyvölgyi a Blikk korabeli tényfeltárása szerint 2012-ben már harminc hektárnyi szántó haszonbérleti jogát nyerte el. Földvagyona azóta megduplázódott, már hatvan hektárnyi területet birtokol.

A politikus 2018., 2020. és 2021. januári vagyonnyilatkozatait átvizsgálva arra jutottak, hogy az abban bevallott vagyongyarapodásra a vagyonnyilatkozatban bevallott jövedelmei nem nyújtanak fedezetet. 2018 és 2020 között összesen kb. 16 millió forint jövedelme lehetett, ehhez képest megtakarításai hétmillió forinttal nőttek, tartozásai pedig 2,2 millióval csökkentek. Ha mindezt jövedelméből fedezte, akkor abban a két évben havi háromszázezer forintból kellett gazdálkodnia. De közben vásárolt 25 hektár földet is, illetve lovas birtoka gondozásának, őrzésének, és a lovak állandó felügyeletének is pénzbe kellett kerülnie. A 24 a földek értékét a környékbeli földárak alapján 23,3 millió forintra becsülte, vagyis önmagában ezek többe kerültek, mint amit a polgármester papíron két év alatt keresett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.